Schaapskooi

Maandag, 17 juni 2024

Wekelijks GRATIS bij u bezorgd in de gemeente Heerde, Epe en Hattem

Andere invulling voorlichtingsavonden Voortgezet onderwijs

Andere invulling voorlichtingsavonden Voortgezet onderwijs
Redactie: Redactie Schaapskooi

EPE/HEERDE- In overleg hebben de scholen voor voortgezet onderwijs in onze regio - de RSG-NOV in Epe en CC de Noordgouw in Heerde - besloten om de voorlichtingsactiviteiten voor de leerlingen van groep 7 en 8 in dit najaar anders vorm te gaan geven.

Nog voordat het kabinet afgelopen week met strengere maatregelen kwam, was reeds besloten om zowel de voorlichtingen op de basisscholen als de Open Avond of Open Dag niet door te laten gaan. Hanny Bezuijen (de Noordgouw) en Jan Kooger (RSG N.O.-Veluwe): “De gezondheid van een ieder staat bij ons hoog in het vaandel. We vinden het niet verantwoord om zoveel kinderen en volwassenen tegelijk in onze schoolgebouwen te ontvangen. Ook de avonden op de basisscholen zijn bijna niet coronaproof te organiseren. Daarom hebben wij helaas moeten besluiten deze niet door te laten gaan.”

De scholen betreuren dat deze beslissing moest worden genomen. Beide scholen zijn hard aan het werk om op alternatieve wijze toch aan de leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders/verzorgers de benodigde informatie te verschaffen. Via de basisscholen, websites en/of social media van de scholen wordt bekend gemaakt welke alternatieven er volgen voor de voorlichtingsactiviteiten: rsgnov.nl en noordgouw.nl. Houd deze dus goed in de gaten.