Schaapskooi

Maandag, 17 juni 2024

Wekelijks GRATIS bij u bezorgd in de gemeente Heerde, Epe en Hattem

Sociaal werker ondersteunt bij (senioren)activiteiten

Sociaal werker ondersteunt bij (senioren)activiteiten
Redactie: Redactie Schaapskooi

EPE/VAASSEN/OENE/EMST – Hakan Soykan is sociaal werker bij Koppel-Swoe. Hij is onder andere coördinator voor het dorpssteunpunt de Hezebrink in Emst. “Ik draag zorg voor de diverse (senioren)activiteiten die hier georganiseerd worden door Koppel-Swoe.” Hakan Soykan houdt zich bezig met het faciliteren van allerlei laagdrempelige activiteiten voor senioren in de gemeente Epe. “Deze zijn gericht op activering en ontmoeting zoals gymnastiek, bingo en de ouderensoos.“

Vrijdag 9 oktober wordt er van 14.00 tot 16.00 uur bingo gespeeld tijdens de zogeheten Buurtkoffie in Emst. Hakan vertelt: “Op verschillende plekken in de gemeente Epe organiseren we Buurtkoffie. Dit is een plek waar buurtbewoners onder het genot van een kop koffie of thee, nieuwe contacten kunnen leggen en onderhouden. Je leert de inwoners van je buurt kennen door Buurtkoffie. Deelname is gratis. Je betaalt alleen voor de consumpties (alcoholvrij).”

Een steunpunt van Koppel-Swoe is een plek waar buurtbewoners van alle leeftijden, elkaar kunnen ontmoeten en meedoen aan verschillende activiteiten. Bij voorkeur organiseren ze zelf een activiteit. Steunpunt de Hezebrink in Emst is een centrale ontmoetingsplek in het dorp waar je, als dorps- en/of buurtbewoners, elkaar ontmoet, meedoet aan één van de activiteiten of (bij voorkeur) zelf een activiteit organiseert. Steunpunt de Hezebrink is ook een plaats waar bewoners, bij diverse organisaties, met hun vragen, wensen en behoeftes bij de inloopuren terecht kunnen voor informatie en advies op het gebied van wonen, zorg en welzijn. In het steunpunt wordt van alles voor én met name ook door de bewoners van Emst georganiseerd. Soykan: “Een groot aantal van deze activiteiten wordt vooral door vrijwilligers zelf georganiseerd. Zoals het Buurkoffie, koersbal, een gesprekskring of het Handwerk Café. Afgelopen week deden we samen een potje yahtzee, volgende week wordt er bingo gespeeld.” Ook kunnen buurtbewoners bij het steunpunt de Hezebrink terecht met hun vragen, wensen en behoeftes over tijdsbesteding, woonomgeving, leefbaarheid en zorgaanbod.