Schaapskooi

Maandag, 22 juli 2024

Wekelijks GRATIS bij u bezorgd in de gemeente Heerde, Epe en Hattem

Bijsterbosch kan geen vuist maken

Bijsterbosch kan geen vuist maken
Foto: Dino Eisele
Ingezonden door: Gea Luttels

Het zit even niet mee voor Team Motorsportschool.com. Het team van wegracecoureur Pepijn Bijsterbosch uit Heerde. De set-up van de nieuwe 2020 Superbike-motor BMW S1000RR bezorgt de coureur en zijn dataman nog de nodige hoofdbrekens. De nieuwe teammaat van Bijsterbosch, de Oostenrijker Valentin Reitmair, kent als ‘rookie’ ook de nodige aanloopproblemen. Voor hem is de klasse IDM Superbike echter helemaal nieuw en is 2020 een leerjaar.

Met in één week een dubbel programma op de Sachsenring en de Lausitzring kunnen de heren coureurs hun borst nat maken. Bijsterbosch heeft in de trainingen veel moeite om te komen tot de juiste afstelling van onder andere de vering. Data uit eerdere seizoenen is niet meer toepasbaar, omdat veel technische zaken anders zijn aan de nieuwe BMW. In de kwalificaties komt Bijsterbosch tot startplaatsen net buiten de top tien. In de races lukt het om te consolideren, maar echt een vuist maken om verder naar voren te komen zit er niet. Op de Sachsenring moet Bijsterbosch zich in de twee races tevreden stellen met een respectievelijk 12e en 9e plaats. Op de Lausitzring komt hij twee keer als 11e man over de finish. Teamgenoot Reitmair heeft, weliswaar als rode lantaarndrager, weer veel ervaring opgedaan.

Bijsterbosch: “Het was inderdaad niet makkelijk en dit zijn niet de posities waarop ik wil finishen. Wij hebben nog wel wat huiswerk te doen met de inmiddels verzamelde data. Ik hoop dat we in het vierde en alweer het laatste IDM-weekend verder van voren kunnen zitten. Dat weekend vindt plaats op de Hockenheimring van 25 tot en met 27 september. Vanwege coronamaatregelen zonder publiek, maar de races op zondag zijn via een livestream te volgen op www.idm.de/live