Schaapskooi

Maandag, 20 maart 2023

Wekelijks GRATIS bij u bezorgd in de gemeente Heerde, Epe en Hattem

Koude sponsorloop voor KIKA

Ingezonden door: Dick van Bloois

Koude sponsorloop voor KIKA

Dick den Hertog is de voorzitter van het Christelijk Mannenkoor in Vaassen en door de coronamaatregelen kan het koor niets doen, ook niet aan benefietdoelen. Normaal was er al lang een groot concert voor een goed doel geweest. Daarom gaat Dick nu in de benen met een sponsorloop voor KIKA. Iedereen weet, waar KIKA voor staat: Stichting Kinderen Kankervrij. Je leest ook wel ‘Kom op tegen kanker’. Dat is nu precies wat Dick den Hertog gaat doen: hij komt op tegen kanker. Is dat zo bijzonder? Nee, als het daarbij blijft niet, maar Dick wil op 23 december a.s. gaan lopen van de Johanneskerk in Heerde – vertrek 10.00 uur - via de Eperweg naar Epe en Emst en dan naar de Dorpskerk in Vaassen. Daar hoopt hij om 12.45 uur aan te komen. Op zich is dit nog steeds niet bijzonder. Maar … hij gaat dit doen in een korte broek, met een oranje hoedje op, een knal oranje shirt aan en een sandwichbord om, waarop groot aan de voorkant en de achterkant de letters ‘KIKA’ staan. Dat wordt dus een kleurig geheel: witte benen (de weersverwachtingen geven vrieskou aan) en een oranje shirt en een oranje hoedje. Hij zal beslist opvallen.

Dick den Hertog is al begonnen om sponsors te interesseren voor zijn actie, maar kan zeker nog wat financiële aanmoediging gebruiken. Daarvoor stelt hij zijn bankrekening open: NL31 INGB 0002 2712 02 ten name van D. den Hertog in Heerde. Tot een week na zijn actie wil hij de bijdragen verzamelen en die overmaken naar de stichting KIKA. Uiteraard wil hij onderweg ook sponsorgeld in ontvangst nemen. Hijzelf rondt het eindbedrag af naar boven tot een mooi bedrag. Hij wil dus niet alleen in de kou gaan lopen, maar er ook zelf aan deze actie bijdragen.

Namens alle kinderen die aan kanker lijden en hun ouders vraagt Dick vriendelijk om een bijdrage voor dit goede doel, zeker in een tijd waarin we het allemaal thuis gezellig en knus willen hebben en het voor veel kinderen een beroerde tijd is, wat extra verdriet veroorzaakt. Ziek zijn in is nooit fijn, maar in het ziekenhuis moeten zitten tijdens deze heerlijke feestdagen maakt het extra verdrietig. De coronabeperkingen maken het extra ongezellig en eenzaam. Het onderzoeken, voorkomen en bestrijden van deze nare ziekte, vooral bij kinderen, kost veel geld. Mag een klein beetje van uw extra maand of bonus deze Kerst ten goede komen van dit mooie doel?

Dick den Hertog wil u graag bij voorbaat bedanken. Hij is bereikbaar voor info en aanvullende informatie per email dickwdenhertog@gmail.com