Schaapskooi

Maandag, 20 maart 2023

Wekelijks GRATIS bij u bezorgd in de gemeente Heerde, Epe en Hattem

Langhenkel/HEC Heren 1 verslaat Alterno maar verliest van zichzelf

Langhenkel/HEC Heren 1 verslaat Alterno maar verliest van zichzelf
Ingezonden door: Wilco Nuiten

Op woensdag 16 november was de Burgemeester Faberhal in Heerde het toneel voor de ontmoeting tussen Langhenkel/HEC Heren 1 en Dros/Alterno Heren 7 uit Apeldoorn. De Heerdenaren stonden er op de ranglijst een stuk gunstiger voor dan de mannen uit Apeldoorn, die in 5 eerdere wedstrijden slechts 1 set wisten te winnen.

Met 1 blessure geval en 1 speler die later zou aanhaken, begonnen de Heerdenaren bijna compleet en vol goede moed aan de eerste set. Als snel was duidelijk dat het voor de mannen uit Heerde geen makkelijke avond zou worden. Niet zozeer vanwege de tegenstand van Alterno, maar voornamelijk vanwege de slordigheid en foutenlast aan eigen zijde. De set ging dan ook lange tijd gelijk op, maar richting de Big Points wisten de mannen toch een gat te slaan. Met 25 -22 werd de eerste set over de streep getrokken.

In de tweede set kwam er met name in de verdediging iets meer rust en controle. De onberekenbare oplossende ballen van Alterno, dat eigenlijk ook niet echt aan aanvallen toekwam, werden iets beter verdedigd. Door de rust in de verdediging ging de foutenlast aan de kant van de Heerdenaren iets omlaag. Dat resulteerde in iets meer druk op Alterno en een iets groter verschil qua punten. Ondanks dat het hard werken bleef voor de mannen uit Heerde werd de set met 25-16 binnengehaald.

Na twee gewonnen sets en iets meer ruimte in de 2e set was de verwachting en de hoop om deze lijn door te trekken in de 3e set. Helaas bleek dit echter niet het geval! Het spel van de Heerdenaren was traag, slordig en onvoldoende om de mannen van Alterno onder druk te zetten en te houden. Zowel verdedigend als aanvallend wisten de mannen uit Heerde het eigen niveau niet te halen. De volledige set stonden de Apeldoorners op voorsprong, en dat bleef zo tot aan 19-25.

Begin van de 4e set was duidelijk dat de mannen van Alterno zich gesteund voelde door de winst in de 3e set. De Heerdenaren daarentegen moesten het onnodige verlies van de 3e set van zich afschudden, wat niet eenvoudig ging. Met hard werken konden de Heerdenaren ervoor zorgen dat Alterno niet uitliep. En uiteindelijk wisten de mannen uit Heerde de weerstand van Alterno te breken en de set binnen te halen met 25 -18.

Alles bij elkaar dus een 3-1 overwinning, maar toch overheerste na de wedstrijd voor de Heerdenaren vooral het gevoel een 4-0 overwinning te hebben weggegeven. Het eigen niveau werd tijdens de wedstrijd niet of nauwelijks gehaald. En dus zullen de mannen uit Heerde de komende weken op de training hard aan de bak moeten en gaan om constanter te worden. Op 25 november staat de volgende ontmoeting op het programma, wederom tegen een ploeg uit Apeldoorn. Dan zullen de Heerdenaren aantreden in het Omnisport tegen Dynamo Heren 9. En de mannen uit Heerde zullen vooral gebrand zijn op revanche op zichzelf voor de 3e set tegen Alterno!