Wekelijks GRATIS bij u bezorgd in de gemeente Heerde, Epe en Hattem

Oene - Vios

Oene - Vios
Ingezonden door: Bertus van den Oosterkamp

OENE- Zaterdag 26 september, vroeg in het seizoen de derby Oene 1 – Vios Vaassen 1. Op een mooie accommodatie betreden de spelers door een haag van vlaggen en vuurwerk het veld. Alles is aanwezig voor een mooie voetbalmiddag. Beide ploegen hebben er zin in, aan inzet geen gebrek. In de eerste 10 minuten zowel kansen voor Vios als Oene, Jasper Mosterd was met zijn snelheid vandaag een lastige tegenstander voor Marijn Visser, na een snelle sprint ziet hij zijn voorzet door de verdediging van Vios weggekopt. Maar ook Vios krijgt kansen, in de 13e minuut ziet Joas zijn schot door een handsbal geblokt waarna Richard de bal vanaf ongeveer 25 meter mag aanleggen. Zijn schot gaat rakelings naast. Na een slordige opbouw van Vios komt Oene/ Ben Jan Smit “vrij” voor de keeper maar Siebe staat goed te keepen en verricht ook deze keer weer een goede redding.

Met een overtreding op Dennis de Jong krijgt Paul van Bussel de eerste gele kaart van deze wedstrijd. Na de vrije trap volgt een snelle tegenaanval van Oene waarbij in een klutsduel de bal in het voordeel van Oene wordt gegeven. De vrije trap van Stefan Kruitbosch gaat, gelukkig voor Vios, hoog over. Aanvallen wisselen elkaar snel af, na een minuut of 20 lukt het Vios beter om eerder druk te zetten op de tegenstander, zitten er als collectief kort op. In de 28e minuut krijgt Vios een mooie kans nadat Jaron Dijksterhuis bij zijn tegenstander ontsnapt en de bal goed voorgeeft, afronding is echter niet succesvol. In de 30e minuut weet Stef Koldenhof met een snelle opening Dennis de Jong te vinden die de bal voorgeeft maar ook deze keer geen doelpunt. Vios werkte hard, probeerde voetballend oplossingen te vinden maar was ook onrustig in het spel waarbij de pass rond de 16 meter van de tegenstander vaak niet nauwkeurig genoeg was. In de 45e minuut krijgen we nog een corner, Mehmet gooit de bal hoog voor het doel maar dit brengt de langere verdedigers van Oene niet in gevaar. Tweede helft starten beide ploegen gelijk weer in een hoog tempo, Oene wordt gevaarlijker en krijgt kort achter elkaar een corner, maar komt niet tot scoren. Combinaties verlopen vervolgens moeizamer, en het niveau daalt. Dan komt Oene, Jasper Mosterd, met een snelle uitbraak op links, met zijn voorzet zorgt Patrick Kamphuis vervolgens met een mooie kopbal voor de 1-0. Kort daarna is opnieuw Mosterd gevaarlijk maar voorkomt Nick Sluimers met een goede ingreep erger. Er volgt een tegenaanval waarbij Jaron Dijksterhuis in de 16 meter de bal klaarlegt voor Mehmet die zijn inzet ziet stranden op de keeper van Oene. In de 70e minuut komt Daan Gorelikow het veld, Vios zet aan, er volgt een mooie pass over 50 meter op Daan die goed aanneemt maar de voorzet komt niet bij een medespeler. In het laatste kwartier breekt Oene nogmaals uit, verdediging van Vios grijpt onvoldoende in en Oene scoort de 2-0. Vios protesteert nog voor het hinderen van de keeper maar de scheidsrechter keurt de goal goed. In de 92 e minuut volgt er nog een aanval over links, de voorzet eindigt met een inzet op de lat, en dan fluit de scheidsrechter af… In de afronding was Oene vanmiddag de bovenliggende partij en daarmee de terechte winnaar.