Schaapskooi

Maandag, 22 juli 2024

Wekelijks GRATIS bij u bezorgd in de gemeente Heerde, Epe en Hattem

SEH onderuit in seizoensouverture

SEH onderuit in seizoensouverture
Foto: vv SEH
Ingezonden door: vv SEH

Het eerste elftal van SEH heeft de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in 4D met 2-1 verloren. De Heerdenaren waren in Zalk een uur lang minimaal gelijkwaardig aan de gastheren, maar konden een vroeg opgelopen achterstand niet meer ombuigen.

Eindelijk weer voetballen in competitieverband was het gevoel wat overheerste onder spelers, maar ook zeker supporters en overige aanwezigen op een zonovergoten hoofdveld van sv Zalk.

De thuisploeg, op enkele posities versterkt met spelers van buitenaf, kende een uitstekende voorbereiding met veel winstpartijen, terwijl SEH een moeizame voorbereiding afgewerkt had met twee nederlagen in de beker en ook geen denderende uitslagen in de overige oefenwedstrijden.

Het begin was dan ook voor Zalk, waar veelvuldig linksbuiten Hamer gezocht werd die het probeerde met voorzetten vanaf de zijkant, terwijl de thuisploeg ook via aanvalsleider Van Halm met daaromheen veel lopende mensen gevaarlijk probeerde te worden.

De 1-0 kwam na dik tien minuten overigens toch wel uit de lucht vallen, toen Burak Alp op wel zeer acrobatische wijze middels een soort van halve omhaal voor de 1-0 wist te zorgen.

SEH kon daar in de openingsfase maar weinig tegen over zetten, de ploeg had moeite om de bal in de ploeg te houden waardoor het in het eerste deel van de wedstrijd met name veroordeeld werd tot tegenhouden op eigen helft.

Na een half uur wist dezelfde Alp namens de thuisploeg de marge ineens te verdubbelen na een vlotlopende aanval en daardoor was de schade voor de equipe van Schuring toch ineens wel fors.

Na enkele minimale omzettingen aan de kant van SEH kwam de ploeg beter in de wedstrijd en dat resulteerde tot aan de thee toe in enkele mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer voor de rust.

Na de thee een heel ander wedstrijdbeeld. SEH, hogerop voetballend met meer drive naar voren, kroop meer en meer uit haar schulp en dat resulteerde na 50 minuten spelen in een strafschop voor de Heerdenaren.

Van Oene werd weggestuurd door Vonderman en werd onreglementair afgestopt op een meter of zes van de goal, de arbiter kon niet anders dan na de stip wijzen en bestrafte de overtreder met 'slechts' de gele kaart.

Vonderman ontfermde zich vervolgens over dit buitenkansje, liet de keeper de verkeerde hoek in gaan en zo was er ineens toch weer sprake van een echte wedstrijd tussen Zalk en SEH.

Dat was helemaal het geval toen nog geen vijf minuten later Zalk alsnog verder moest met tien man, nadat de doelman veel te ver buiten zijn zestienmeter gebied de bal overduidelijk met de hand beroerde en in mocht rukken van arbiter Ruiter uit Wezep.

Voor SEH het sein om collectief op jacht te gaan naar de gelijkmaker en misschien wel meer. De grootste kansen op de gelijkmaker kreeg de ploeg overigens binnen 10 minuten na de rode kaart, tot tweemaal toe kon een bal van de lijn gewerkt worden en bleef Zalk met kunst en vliegwerk overeind.

Zalk-aanvoerder Van den Bosch had overigens na het wegzenden van zijn doelman de keeperhandschoenen aangetrokken en deed dat met verve. Echt handelend hoefde hij overigens ook niet op te treden, want SEH had dan wel veelvuldig de bal maar kon in de laatste fase van het duel niet echt gevaarlijk worden.

Na slechts vier minuten blessuretijd vond arbiter Ruiter het vervolgens genoeg en moest SEH teleurstellend genoegen nemen met een nipte 2-1 nederlaag.

Gezien de eerdere oefenwedstrijden en het verloop van dit duel toch wel de nodige positieve aanknopingspunten voor trainer Schuring én voldoende basis om met vertrouwen verder te kijken richting volgende week wanneer ’s Heerenbroek op bezoek komt in Heerde. Die ploeg, vorig jaar fier koploper ten tijde van de corona-break, won ook gisteren weer overtuigend met 5-1.

Saillant detail voor de wedstrijd van gisteren was toch wel het debuut van A-junior Jochem Tellegen, die een helft lang mee mocht doen en dat uitstekend deed.