Vrijdag, 26 april 2024

Wekelijks GRATIS bij u bezorgd in de gemeente Heerde, Epe en Hattem

SEH wint ook van EZC '84

Ingezonden door: vv SEH

Het eerste elftal van SEH heeft in Epe opnieuw een wedstrijd gewonnen in competitieverband. Nadat vorige week ´s–Heerenbroek in eigen huis werd verslagen met 2-1, waren de mannen van trainer Schuring nu te sterk voor EZC ’84: 2-4.

Dat het scorebord uiteindelijk bleef steken op die uitslag was wonderbaarlijk te noemen, want de eerste derby van het nieuwe seizoen voor zowel thuisploeg EZC ’84 als SEH had ook maar zo in 4-6 of 5-8 kunnen eindigen.

Na een minuut stilte en een eerbetoon voor de overledenen bij EZC (zie foto) werd het doelpuntenfestijn na enkele minuten al in gang geschoten door Mathijs Logtenberg, die een soepel lopende aanval van dichtbij kon afronden: 0-1. Pickstart voor SEH zou je zeggen, samen op jacht naar meer, maar wie dacht dat SEH wel even weg zou lopen bij tegenstander EZC ’84 had het goed mis. Binnen 10 minuten spelen draaide de thuisploeg de rollen volledig om en dat hadden de Heerdenaren volledig aan zichzelf te danken. Eerst was het doelman Gert Jan Barneveld die half ingreep ter hoogte van zijn zestien meter gebied, niet veel later leverde Jeremy van de Beek de bal in door de as. Tot tweemaal toe was Krijgsman (Jordi) er als de kippen bij om te profiteren: 2-1.

Het duel golfde daarmee heftig op en neer. Gelukkig werd het duel live uitgezonden door lokale omroep RTV794, waardoor de vaste supporterskernen van beide verenigingen alsnog getuige konden zijn van een heerlijk potje voetbal. SEH kwam na 25 minuten spelen nog maar eens goed weg, toen Krijgsman zijn derde van de middag dacht te maken, maar werd terug gefloten voor buitenspel. En SEH dan? Die ploeg kwam na precies een half uur spelen toch wel enigszins uit het niets weer op gelijke hoogte, toen jongeling Jochem Tellegen een bal met uiterste precisie fraai tegen de touwen schoot: 2-2.

SEH weer aan zet met een kort overwicht en lang wachten op een nieuwe voorsprong was het dan ook niet: hand tegen de bal in de strafschopgebied van EZC ’84, waardoor Christijan Vonderman aan mocht leggen vanaf 11 meter: zijn inzet ging soepeltjes over de doellijn: 2-3.

Ook na de thee was er voldoende te beleven op het J.B. Sportpark te Epe. SEH vergat het duel in het slot te gooien, daar met name aanvaller Sven Veldhuis een fors aantal uitgelegen mogelijkheden niet tot doelpunt wist te promoveren. Jochem Tellegem zag bovendien zijn tweede treffer van de middag vanwege buitenspel worden afgekeurd.

En ook de thuisploeg bleef jagen op de gelijkmaker, al kreeg die beduidend minder scoringskansen, maar het bleef nog steeds oppassen geblazen voor SEH gezien het marginale verschil. Aanvaller Mark van Petersen bleef zoeken naar een gaatje aan de linkerflank, maar zijn pogingen waren of niet precies genoeg of zijn acties werden relatief eenvoudig afgestopt door rechter SEH-verdediger Hein Dezijn. De meeste dreiging kwam van de rechterflank bij EZC, zonder echte problemen voor SEH als gevolg.

Vijf minuten voor tijd ging de wedstrijd voor SEH dan toch eindelijk in het slot. De EZC ’84 doelman (Jasper Potkamp) kon een knockout alleen maar voorkomen door hands te maken buiten het zestien meter gebied, waardoor hij mocht inrukken. Vonderman mocht aanleggen voor een vrije trap vanaf 18 meter en kegelde de beslissende goal heel mooi binnen: 2-4. Gelegenheidsdoelman Van de Schootbrugge (EZC had al drie keer gewisseld en dus moest een veldspeler nog even op goal) kon er niets aan doen.

Met 10 man probeerde de thuisploeg het vervolgens nog wel in de blessuretijd, maar voor SEH kwam de overwinning niet meer in gevaar, waardoor het opnieuw wist te winnen en zich nu op mag gaan maken voor twee thuiswedstrijden op rij, tegen Wilsum en Wijthmen.