Dinsdag, 14 mei 2024

Wekelijks GRATIS bij u bezorgd in de gemeente Heerde, Epe en Hattem

Vierde zege op rij voor SEH na winst op CSV

Ingezonden door: vv SEH

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft wederom de volle buit gepakt. Na drie winstpartijen op Reaal Dronten, Wilsum en Dieze West werd er zaterdagmiddag ook op het eigen sportpark De Eeuwlanden gewonnen van CSV’28. De eindstand van het duel tegen de Zwollenaren stond met de rust al op het scorebord: 3-1!

SEH begon onder fraaie omstandigheden beter aan het duel dan de Zwollenaren. Het resulteerde onder andere al in een kopballetje van spits Harmen van Oene in de eerste vijf minuten. Binnen het kwartier konden de vele aanwezige Heerdenaren juichen. Buitenspeler Wessel van der Most kreeg de bal per toeval aangespeeld en schoot netjes in de verre hoek binnen: 1-0. De volgende kans, zo’n tien minuten later, was weer raak. Dit keer stuurde Jeremy van de Beek andermaal Van der Most diep. Aanvankelijk werd zijn poging nog gekeerd door doelman De Groot, maar in tweede instantie was het toch raak: 2-0. CSV probeerde daarna wel aan te zetten en kreeg wat mogelijkheden via onder meer Weggemans en Stolte, maar het doelpunt bleef uit. Nadat Van der Most een kans liet liggen om een officiële hattrick te maken was het wél weer raak voor de Heerdenaren. Jeremy van de Beek speelde de bal bij een corner terug op Hein Dezijn. Die aarzelde niet en haalde verwoestend uit: 3-0. Andermaal een schitterend doelpunt van de verdediger! SEH leek daarmee comfortabel de rust in te gaan, maar de Zwollenaren deden toch nog wat terug. Pim Bruinink wist van dichtbij raak te schieten. Er werd nog gevlagd en geprotesteerd vanwege buitenspel, maar scheidsrechter Weuring keurde de treffer goed.

De tweede helft kon vervolgens bijna schriftelijk worden afgedaan. CSV probeerde wel op zoek te gaan naar een aansluitingstreffer, maar die werd nooit gevonden. Het bleef bij grommen en niet echt bijten van de tegenstanders. SEH stelde daar ook weinig meer tegenover. Verdediger Owen Niemeijer, die vlak voor het einde een bal van de lijn wegschoot, kreeg nog als enige een gele kaart en wisselspelers Erik Barneveld en Dennis Bijsterbosch mochten nog een kwart duel meedoen. Aan de stand veranderde evenwel niets meer: 3-1.