Schaapskooi

Dinsdag, 5 maart 2024

Wekelijks GRATIS bij u bezorgd in de gemeente Heerde, Epe en Hattem

cursus clownerie

cursus clownerie
Foto: Norbert Bosman fotografie
Ingezonden door: Hilde Schoonbeek

Voor mensen die de clown in zichzelf willen ontdekken begint in Zwolle op 8 oktober de cursus Laat de clown in jezelf zien.

Hoe maken we contact op 1,5 meter afstand, hoe kunnen we nabijheid ervaren terwijl we niet dichtbij kunnen komen? Op tien donderdagavonden neemt Hilde Schoonbeek je mee in de leefwijze van de contactclown. Vergeet schmink en grote flapschoenen. De clown is zichzelf, in het hier en nu en laat gewoon zijn wat er is en zet het om in spel. In deze cursus leer je improviseren, ontdek je (opnieuw) je innerlijke kind en laat je jezelf zien met het kleinste maskertje ter wereld: de rode neus! Deze cursus is heel geschikt voor volwassenen die nog geen (of weinig) ervaring hebben als clown. Het doel van deze cursus kan zijn dat je wilt verkennen of het werk van contactclown iets voor je is, maar ook als je geen clown wilt worden, ben je van harte welkom. ,,De clown baant een weg die er nog niet was en maakt iets los. Deelnemers trainen clownsvaardigheden en ervaren voor hun persoonlijk leven meer vrijheid en openheid. Ze ontwikkelen zelfvertrouwen en plezier in het zichzelf zijn.” Naast deze avondcursus staan er komend seizoen ook eendaagse en meerdaagse trainingen op het programma.

De cursus wordt gegeven door Hilde Schoonbeek. Zij speelt sinds 12 jaar als haar alter ego Clown Poets voor o.a. mensen met dementie, meervoudig gehandicapten en kinderen. In haar cursussen werkt zij altijd met kleine groepen en zorgt voor veiligheid. Vanwege Corona is de groepsgrootte beperkt tot 8 personen.

Voor meer informatie en aanmelden voor deze cursus en andere trainingen: www.hildelaatjezien.nl.