Schaapskooi

Dinsdag, 5 maart 2024

Wekelijks GRATIS bij u bezorgd in de gemeente Heerde, Epe en Hattem

Overdracht praktijk voor Osteopathie

Overdracht praktijk voor Osteopathie
Advertorial

HEERDE- Leo Veldstra heeft zijn Praktijk voor Osteopathie aan de Bonenburgerlaan 6a te Heerde overgedragen aan Quirijn Wijtten die er verder gaat onder de naam Osteopathie Wijtten.

Met deze overdracht besluit Leo een carrière in de gezondheidszorg van ongeveer 43 jaar. Aanvankelijk begonnen in de fysiotherapie en manuele therapie, werd Leo 26 jaar geleden één van de eerste osteopaten van ons land. “Ik had het gevoel vooral met symptomen bezig te zijn en dat bevredigde niet. Om naar de oorzaken te kunnen graven heb je een meer holistische benadering nodig; een kijk op het geheel”, legt Leo uit. “Je kunt zeggen dat ik een beetje aan de wieg heb gestaan van de Osteopathie in Nederland. Samen met een collega ben ik ook de school voor osteopathie begonnen. Inmiddels is het vak enorm gegroeid en telt ons land ruim 700 osteopaten. Ook hier in de regio heeft het vak een plek gekregen.” In 1994 ging Leo van start aan de Dorpsstraat, met een praktijk aan huis. “Ongeveer 6 jaar geleden heb ik wonen en praktijk gesplitst. Na een korte tussenperiode aan de Sprengenweg ben ik ongeveer 5 jaar geleden hier aan de Bonenburgerlaan 6a gevestigd.” Continuïteit in de praktijk was voor Leo heel belangrijk. “Het is een vak met een duidelijke natuurgeneeskundige filosofie en dan is het belangrijk een collega te vinden met dezelfde opvattingen. Met Quirijn had ik het juiste gevoel. Vanaf januari heeft hij hier meegelopen. Bedoeling was om 1 mei het stokje over te dragen. Dat liep allemaal wat anders dan gepland, door de Corona. Een persoonlijk afscheid van zijn patiënten bleek helaas niet mogelijk. Wel heb ik iedereen telefonisch gesproken”, aldus Leo. “Ik was op zoek naar een ruimte om een eigen praktijk te starten”, vertelt Quirijn. “Via via hoorde ik van deze praktijk. We zijn gaan praten en het klikte heel goed. Zoals Leo al zegt: we hebben een zelfde kijk op wat osteopathie inhoudt en wat het voor mensen kan betekenen. Daarbij kom ik zelf uit Nunspeet en is Heerde goed te berijden, én de praktijk is natuurlijk op een hele mooie plek gevestigd.” De twee osteopaten vinden elkaar in hun kijk op de patiënt. Quirijn: “Zoals ik het zelf altijd zeg; ik behandel gezondheid. Wanneer er sprake is van disfunctioneren, kijk ik naar de mobiliteit en vitaliteit in het lichaam en probeer dat te optimaliseren. Zodat je lijf weer gaat functioneren zoals het hoort, de patiënt zich gezonder voelt en klachten afnemen. Geen enkele patiënt is daarbij hetzelfde, ook al hebben ze misschien wel dezelfde klachten. Het is iedere keer weer een puzzel. Dat maakt het vak ook zo leuk en afwisselend.”

Volgens Leo en Quirijn kan osteopathie bij vele klachten uitkomst bieden, voor jong en oud. “Wat ook mooi is aan osteopathie, is dat het een milde behandelvorm is met weinig tot geen risico’s”, aldus het tweetal. “Wat ook heel belangrijk is: bij de intake kijken we eerst of osteopathie het vak is dat geschikt is of dat elders effectiever behandeld kan worden. Door kritisch te zijn aan de voorkant, scoren we ook hoger.” Quirijn wil ‘in de geest van Leo’ verder gaan met de praktijk. “Wel zal er gemoderniseerd worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om zelf via de website osteopathiebehandeling.nl een afspraak in te boeken.” Ook is hij blij dat Leo beschikbaar blijft om mee te ‘sparren’. Leo: “Ik heb nog veel dingen naast mijn vak die ik leuk vind en waar ik nu hopelijk meer tijd voor krijg, maar ik blijf de ontwikkelingen wel volgen. Het is zo’n fantastisch vak, daarom kan ik er ook zo moeilijk afstand van doen.” Osteopathie Wijtten is gevestigd aan de Bonenburgerlaan 6a te Heerde, tel. 0578-696082, info@osteopathiebehandeling.nl, www.osteopathiebehandeling.nl.