Schaapskooi

Dinsdag, 5 maart 2024

Wekelijks GRATIS bij u bezorgd in de gemeente Heerde, Epe en Hattem

Sympathieke aspergeactie van Uitgekookt maaltijdservice

Sympathieke aspergeactie van Uitgekookt maaltijdservice
Mediapartner

Het aspergeseizoen is al een tijdje geopend en normaal gesproken zien we het witte goud inmiddels overal terug. Ook onder ouderen is deze Hollandse groente een echte favoriet. Dat is alleen nu wel anders. In restaurants kan je ze nu niet eten, veel markten worden afgelast of minder bezocht en ook het fietstochtje waarbij ze rechtstreeks bij de boerderij worden gekocht komt er niet meer van. Ook aan de aanbodkant blijkt het lastig om voldoende mensen te vinden voor het steken van voldoende asperges.


Nieuwe bereidingswijze
Johan van Marle, eigenaar van maaltijdservice Uitgekookt heeft de oplossing gevonden. Zijn bedrijf is gespecialiseerd in het bezorgen van verse kant en klaar maaltijden aan huis. “Meestal zijn verse asperges niet op het menu bij een maaltijdservice te vinden, maar wij hebben een manier gevonden om ze toch op de juiste manier te bereiden zodat ze heerlijk van smaak blijven. Zelfs nadat ze thuis zijn opgewarmd.”

Iedereen genieten
Van deze vondst willen ze bij Uitgekookt iedereen mee laten genieten, van Marle: “Asperges zijn normaal gesproken dure groente. Maar juist in deze tijd willen we de mensen deze lekkernij niet onthouden en voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar maken. Ouder zitten noodgedwongen thuis en verdienen het om te genieten van een echte lekkernij. Een speciale aanbieding moet dat mogelijk maken. Voor € 6,95 krijgen mensen in combinatie met 4 andere gerechten een heerlijk aspergegerecht gekoeld aan huis bezorgd.”

Blijvertje
Ook na de actieperiode zullen de asperges in verschillende gerechten regelmatig terugkeren op het weekmenu van Uitgekookt. Bij deze actie hebben de mensen keuze uit een aspergegerecht met zalm en een aspergegerecht met beenham. In de komende weken zal in het wisselende aanbod van Uitgekookt regelmatig nieuwe aspergegerechten worden aangeboden. “Wij hebben ruim ingekocht en krijgen de komende periode doorlopend verse asperges geleverd. Mensen hoeven deze lekkernij dus niet te missen” aldus van Marle.